9 & 10. Verzoek en uitspraak rechtbank

De laatste stappen van jullie scheiding

Als jullie samen alle afspraken hebben gemaakt, dient een advocaat het scheidingsverzoek in bij de rechtbank. Alle gemaakte afspraken uit het ouderschapsplan en het echtscheidingsconvenant worden hierin meegenomen. De rechter bekrachtigt deze afspraken in de beschikking.

Met de juiste begeleiding en een gezamenlijke aanpak zorgen we ervoor dat jullie scheiding soepel en snel wordt afgerond – zonder onnodige vertraging of rechtbankbezoek.

  • Het scheidingsverzoek wordt ingediend via een advocaat.
  • Bij een gezamenlijk verzoek is geen rechtbankzitting nodig.
  • Gemaakte afspraken worden door de rechter bekrachtigd.
  • Een akte van berusting versnelt het proces.
  • De scheiding is pas definitief na inschrijving in de registers.

Geen gedoe in de rechtbank

Goed nieuws: bij een gezamenlijk verzoek hoeven jullie niet naar de rechtbank. Alles wordt schriftelijk afgehandeld. Alleen als de kinderen bezwaar maken tegen de afspraken in het ouderschapsplan, volgt er een zitting.

Versneld naar de finish

Om tijd te besparen, tekenen jullie een akte van berusting. Hiermee verklaren jullie dat je niet in beroep gaat tegen de uitspraak. Deze slimme stap zorgt ervoor dat de scheiding sneller definitief wordt.

Beschikking binnen 4 weken in huis

Linda en Marco hebben samen met een scheidingsdeskundige hun scheiding geregeld. Na het indienen van het verzoek was de beschikking binnen 4 weken binnen. Door direct de akte van berusting te tekenen, werd hun scheiding al 2 weken later officieel ingeschreven. Zonder deze akte had dit nog 3 maanden extra kunnen duren.

De beste keuze

Wil je samen tot een goede scheiding komen, zonder gedoe? Dan is een scheidingsdeskundige je beste keuze. Je krijgt alle hulp die je nodig hebt. Plan een gratis kennismakingsgesprek. Dan bespreken we hoe ik jullie kan helpen om de scheiding voor jullie soepel te laten verlopen.