10 stappen

Scheiden in 10 stappen

De afwikkeling van een scheiding duurt gemiddeld 2 tot 3 maanden. In die tijd moet er veel geregeld worden. Onoverzichtelijkheid ligt op de loer, zeker als je te maken hebt met verschillende emoties. Het is dan handig als iemand het scheidingsproces bewaakt en jullie aan de hand neemt.

Bij Bonhof Scheidingsdeskundige maak ik gebruik van een routeplanner. In 10 overzichtelijke stappen doorlopen wij de complete scheiding, van ouderschapsplan, tot de financiën en het indienen van de stukken bij de rechtbank. Ik zorg ervoor dat jullie afspraken maken en dat die juist vastgelegd worden. Wil je vrijblijvend en op mijn kosten kijken wat ik voor jullie kan betekenen? Maak dan een afspraak!

1. Ouderschapsplan »

Een echtscheiding heeft impact op kinderen, zowel tijdens als na de scheiding. Het ouderschapsplan bepaalt hoe jullie nu én in de toekomst met de kinderen omgaan.

2. Bezittingen »

Het verdelen van bezittingen is een complex en emotioneel proces en brengt uitdagingen met zich mee. Met duidelijke afspraken laten we dit proces soepel verlopen.

3. Alimentatie »

Alimentatie is een belangrijk onderdeel van de financiële afhandeling. Hierin wordt de financiële stabiliteit van de ex-echtgenoot en kinderen afgesproken.

4. Financiële situatie »

Scheiden betekent ook vooruit kijken naar de toekomst. Dat betekent dat we kijken naar de financiële vooruitzichten van jullie beiden op korte en lange termijn.

5. Pensioen »

Je pensioen betekent veel voor je financiële toekomst. Samen kijken we naar de pensioenen en hoe die verdeeld moeten worden, op basis van zowel de wet als jullie wensen.

6. Overlijden »

Als één van beide ex-partners in de toekomst overlijdt, kan dit gevolgen hebben voor degene die achterblijft. Dit kan leiden tot advies voor aanpassing van jouw testament.

7. Verzekeringen »

Tijdens de scheiding besteden we ook aandacht aan de verzekerings-portefeuille. Alle verzekeringen doorlopen we samen, zodat je ook in de toekomst goed verzekerd bent.

8. Convenant »

Nadat over alle deelonderwerpen overeenstemming is bereikt worden alle afspraken tussen jou en je ex-partner vastgelegd in het echtscheidingsconvenant.

9. Verzoek rechtbank »

Nadat alle stappen zijn doorlopen kan het verzoek tot scheiding worden ingediend bij de rechtbank. Bij een gemeenschappelijk verzoek vindt er geen zitting bij de rechtbank plaats.

10. Uitspraak rechter »

Middels een akte verklaren jullie beiden als ex-partners dat jullie niet in beroep willen gaan en jullie berusten in de uitspraak van de rechter. Na inschrijving is de scheiding een feit!